Kotiin toimitettava luomukori

Osan ruokakauppaostoksistaan voi nykyisin Brysselissä, kuten monissa kaupungeissa, korvata tilaamalla viikottain tai joka toinen viikko kotiin toimitettavan luomukorin. Korin voi tilata myös työpaikalleen.

Mainos vuodelta 2009


Tilauksen voi tehdä internetin kautta, ja verkossa on mahdollista myös muuttaa tilaustaan tai vaikkapa tehdä tilapäinen peruutus. Perinteisiä ”yllätyslaatikoita” toimittaa Belgiassa esimerkiksi vuonna 2008 perustettu Reason2.be. Hieman erilaista konseptia edustaa Menssana, jonka verkkosivuilta asiakas voi itse valita kaikki kasvikset laatikkoonsa, mutta joka toimittaa vain yritysten henkilökunnille, ei yksityisasiakkaille.

Reason2.be:n toimittamat luomulaatikot vaihtelevat hinnoiltaan 12,99 eurosta noin sataan euroon. Halvin peruslaatikko on ”pieni vihanneslaatikko”, johon voi tarpeensa mukaan lisätä hedelmät ja jonka kokoa voi kasvattaa perheen pääluvun mukaan joko keskisuureen tai suureen. Laatikkoonsa voi sisällyttää myös kananmunia ja maitoa sekä luomulihaa Jack O’Shea’s-lihakaupasta. Myös pelkkiä hedelmiä sisältävä laatikko tai pelkästään Benelux-maiden tuottajilta kerätty valikoima ovat mahdollisia. Laatikkonsa tarkan sisällön voi tarkistaa verkosta paria päivää ennen toimitusta.

Reason2.be:n omistaa englantilais-ranskalainen pariskunta, ja yrityksen 300:sta asiakastaloudesta valtaosa on Brysselin alueella asuvia ekspatriaatteja. Toimituksia tehdään Brysselin lisäksi Brabant wallonin ja Vlaams Brabantin provinsseihin. Reason2.be hankkii tuotteensa Biofresh-nimiseltä tukkurilta Mechelenistä, ja niistä noin 70 % on peräisin Belgian ja Alankomaiden luomuviljelijöiltä, loput – yleensä osa hedelmistä – lämpimämmistä maista. Pienentääkseen pakettiautokuljetuksista koituvaa hiilijalanjälkeä Reason2.be mm. maksaa carbon offset -kompensointimaksua, kerää tyhjät laatikot kierrätykseen ja vie jopa asiakkaiden kirjeitä postiin paluumatkallaan.

Oma kokemukseni Reason2.be:sta on ollut oikein myönteinen: tuotteet ovat olleet laadukkaita ja toimitukset (ja niihin tehdyt muutokset) ovat toteutuneet ajallaan ja korrektisti. Joskus jotakin kasvista tulee laatikossa tarpeettoman usein, mutta tämäkin on teoriassa mahdollista estää ilmoittamalla toimittajalle, ettei halua kyseistä tuotetta. Enimmäkseen valikoima on vaihteleva, ja mukana on lantun ja palsternakan kaltaisia kasviksia, joita Brysselin ruokakaupoissa harvemmin näkee.

Teemu Vass (Julkaistu aikaisemmin Parlöörissä 2010:10)

www.reason2.be

www.menssana.com
linkkejä muiden luomukoritoimittajien sivuille täällä

About these ads

Author: kasviksena belgiassa

Tämä on kollektiiviblogi kasvissyönnistä Belgiassa. Reseptejä, ravintola-arvioita, tuotevinkkejä, ostospaikkoja ja tapahtumia. Mukana myös globaali Kasvikset ilman rajoja-osio. This is a blog on vegetarian eating in Belgium & Veggies without Borders.

Kommentointi on suljettu.

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.